Teorikurs

Apparna_Hanvisning_1920x1080px

Vår teorikurs består av fem lektionstillfällen. Varje lektion är cirka 120 minuter lång med en cirka tio minuter lång rast vid lämpligt tillfälle.

Att medverka på en teorikurs ger dig goda grundläggande kunskaper om trafiken, bilkörning, miljö och andra delar som krävs för att bli en säker förare. Kursen utgår ifrån de praktiska momenten och innehållet ger dig kunskaper om bland annat bilen, manövrering, miljö, skyltar, lagar, regler, mörker och halt väglag.

Utöver detta ger teorikursen också viktig kunskap om de delar i körkortsutbildningen som inte ges möjlighet att öva på praktiskt, exempelvis saker som rör människan, miljö och fordonskunskap.

Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning hör ihop - teorin ska du lära dig för körningens skull. Är du väl förberedd när du kommer till körlektionerna så sparar du både tid och pengar ute i övningsbilen.

På teorilektionerna får du lyssna på föreläsningar, se på filmer och delta i diskussioner och grupparbeten. Undervisningen utgår till stor del från ett powerpoint-bildspel.

Studiematerialet som används är STR:s Trafikens grunder och Köra bil. I Köra bil finns en mängd information och arbetsuppgifter som underlättar dina studier. Parallellt med teorikursen har du möjlighet att göra instuderingsfrågor och körkortstester via Elevcentralen.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några ytterligare frågor eller funderingar!

0501-195 00